Weergegeven resultaten: 1 t/m 2 van 2

Discussie: OT: Jubeljaren

 1. #1
  egbert
  Guest

  Standaard OT: Jubeljaren

  De oude volken waren zo dom nog niet!

  Ik heb veel artikeltjes besteed aan hun superieure bouwsels, waarvan sommige duizenden jaren na dato ondanks aardbevingen e.d. nog steeds staan.

  Hun geldsystemen waren ook zo gek nog niet.
  Natuurlijk werd er toen ook rente gevraagd voor leningen.
  Echter, men wist TOEN iets, wat wij 'met onze geleerden' en economen zijn vergeten
  Met rente gaan er geldstromen lopen, die mensen in totale slavernij kunnen brengen. Dat geldt voor individuen, maar ook voor totale maatschappijen.

  De SumeriŽrs kenden een 'jubeljaar', daarin werd om de 49 jaar alle schulden kwijtgeschulden. Is dat echt een probleem voor de maatschappij? Dat probleem is slechts 'op papier' (op klei toen). Want iedereen kan zijn werk blijven doen, maar met dat verschil, je onbetaalbare schulden zijn 'afgelost' en het machtsevenwicht is hersteld.

  Dit systeem zien we ook terug in het OT. Daar kwam nog vele bevrijdingen bij. Bijvoorbeeld dat de hogepriester na zijn dood, ook bijvoorbeeld mensen kon kon vrijspreken die per ongeluk een anders dood hadden veroorzaakt. Men moest dan wel naar een 'vluchtstad' in ballingschap leven.

  De mensen bouwen OOK schuld op bij de natuur. Dus, daarom om de 7 jaar moest het land braak liggen. En om de 49 jaar 7 jaar braak.
  Wie in slavernij was, kon bij zo'n jubeljaar ook weer vrij man worden.
  Dit systeem voorkwam dat gehele families van ouders op kind hun slavernijstatus doorgaven.

  Er was zelfs een wet dat mensen hun familiegrond weer terugkreeg zodat de domheid van de ťťn ouder niet aan de kinderen werd doorgegeven en er geen grootgrondbezitters ontstonden.

  In onze tijd lijkt het erop, dat de bankiers zoals rothshield e.d. de wereldmacht kunnen krijgen. Het is slechts een kwestie van tijd, want 'het volk' heeft al zijn investeringen gedaan in 'virtueel geld' en niet eens in goud of zilver! (Iets wat in de Sumerische tijden ook heel normaal was)

  Kortom; nooit als ooit tevoren zal er dan een 'redder' nodig zijn, deze keer voor de mensheid, en niet slechts uit Egypte, bijvoorbeeld.

  Het wordt me steeds duidelijker, dat de rol van Jezus niet slechts een 'plaatsvervangend bloedoffer' van stieren was (wat IsraŽl jaarlijks deed), maar veel meer dan dat, namelijk, om de mensen maatschappij in balans te brengen.
  Zonder dat, vervallen we allemaal vroeg of laat, in slavernij zoals de nieuwe wereldorde dat graag wil.
  Laatst gewijzigd door egbert; 14 december 2012 om 22:22

 2. #2
  Lambert's schermafbeelding
  Geregistreerd
  8 april 2005
  Berichten
  16.866

  Standaard Re: OT: Jubeljaren

  Eigenlijk zit men al in slavernij Egbert, juist door het financiŽle systeem en de uitzuigers in Den Haag om hun afspraken aan de EU na te komen ,daar hoeft men geen totale wereldorde voor te creŽren. De onafhankelijke koninkrijken blijven immers tot Jezus' komst voortbestaan, ofschoon dezen wel 1 gedachte hebben.
  Als je begrijpt wat ik bedoel

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •